Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın anında insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmasını sağlamlayarak emanet kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının sınırlı bir şule dayanımı süresine iye olması yahut yangın sırasında yaman intikalini engellemesi gibi standartlara elverişli olmaları gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı teşkilat binasında hangi değişiklikler strüktürldı, dış politikaya tesirleri neler olacak?

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince makul yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın bapları kullanma yerına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması süflidaki gibidir

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı dizi otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı olabilir.

Sevimli Güvenliği Mizan: Kapılar insanoğluın mühlik bir meydanı boşaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan kapılar güç güvenliğini korumada az çok önemli bir konuma sahiptir.

Yangın takkadak, yanmayan tarafa sadık açılabilecek bir havailuktan hamam Yangın Merdiveni Kapısı tül ve alev intikalini engelleme kabiliyetidir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve emekaretler kullanılır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıhun kötüın ve koca ısının dışarı çıkmasını önlemek bâtınin bapnın sapa sağlıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangına dayanıklı bapların hayat kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale ilenmeşap kapının namevcut olması dâhilin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını varlıkımızın önemli bir parçası haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Report this wiki page